Videopoker

Videopoker är en grymt rolig spelmaskin som uppskattas av de flesta som gillar både poker och spelmaskiner. En videopokermaskin slumpar spelkort istället för symboler och vinsterna delas ut enligt pokerprincipen. Spelmaskinen består av 5 hjul och du får alltid snurra spelkorten två gånger innan spelet är slut. Det fina med videopoker är att du kan kalkylera dina odds precis som inom vanlig poker efter att du har dragit en gång. Efter att du har kalkylerat dina odds och bestämt dig för vilka kort du ska spara låser du dem och drar en gång till.

Jacks or Better

Jacks or Better är det mest spelade videopokerspelet. För att vinna på Jacks or Better behöver du få minst par i knekt för att vinna.

Joker Poker

Joker Poker innehåller alla 52 spelkort samt en joker som kan ersätta vilket spelkort som helst, men du behöver få minst par i Kung för att vinna. Därför kanske det inte är så mycket enklare att vinna på Joker Poker än i Jacks or Better men å andra sidan ökar du dina vinstchanser när det gäller större vinster på grund av jokern.

Dueces Wild

Inom Dueces Wild (vilda tvåor) kan alla tvåor i kortleken ersätta vilket kort som helst, precis som jokern i Joker Poker. Den stora skillnaden är såklart att det finns 4 tvåor i en kortlek vilket ökar dina vinstchanser drastiskt, i alla fall när det gäller större händer. Det är nämligen så att du måste få minst triss för att vinna i Dueces Wild.

Handrankning

Här tänkte vi på spelfonder.se avslutningsvis visa dig hur pokerhänderna rankas inom videopoker. Vi börjar med den bästa möjliga handen.

Royal Straight Flush: En stege från 10 och uppåt i samma färg, till exempel den högsta stegen i spader.

Straight Flush: En stege i färg som inte är från 10 och uppåt.

Fyrtal: Fyra kort med samma valör, till exempel fyra Ess.

Kåk: Tre kort av en valör och två kort av en annan valör.

Färg: Fem spelkort i ruter, hjärter, klöver eller spader.

Stege: Fem spelkort i följd, till exempel 6 – 10.

Triss: Tre spelkort med samma valör. Om du spelar Deuces Wild är det här den lägsta vinnande handen.

Par i Ess – Två Ess.

Par i Kungar: Två Kungar. Om du spelar Joker Poker är det här den lägsta vinnande handen.

Par i Damer och par i Knekt: Två damer respektive två knektar. Lägsta vinnande händerna inom Jacks or Better.

Tvåorna inom Deuces Wild och Jokern i Joker Poker ersätter vilket kort som helst.